Websiteontwerp

Voor het ontwerp van de websites heeft De Webbouwerij resoluut gekozen voor het Content Management System (CMS) Joomla (www.joomla.org)

Joomla is opensource-software en in principe gratis, je hoeft er dus geen instapkosten of jaarlijkse abonnementsvergoeding voor te betalen.

Je kan Joomla zien als een “grote kartonnen doos” die je naar eigen wensen en noden kan opvullen met inhoud (componenten, modules en plugins) waarvan sommige net als Joomla zelf gratis zijn en andere tegen betaling te installeren zijn. Eenvoudige basisfunctionaliteit is sowieso grotendeels gratis maar als je meer professionele extra’s wil (bvb een blogsysteen, een webshop, fancy fotogallerijen, een nieuwsbrieventoepassing, …)

Het uitzicht van Joomla zelf (of in ons voorbeeld: hoe de “kartonnen doos” er vanbuiten uitziet wordt geregeld door templates. Er bestaan talloze templates, waarvan ook hier een deeltje gratis is ( de meest eenvoudige) en de mooiere, meer complexe tegen betaling. Afhankelijk van je verwachtingen qua lay-out kies je dus voor een gratis of een betalend template.

Bij De Webbouwerij zijn we nogal fan van de templates van Joomshaper ( www.joomshaper.com ) . Het staat de klant uiteraard vrij om templates te kiezen van andere aanbieders, mogelijks rekenen we dan wel een lichte meerprijs omdat dit voor ons iets meer uitzoekwerk oplevert.

Bij Joomshaper krijg je voor +/- 50 euro toegang tot een bibliotheek van meer dan 100 professioneel gemaakte templates waaruit je er eentje kan kiezen dat wij gaan gebruiken om je website te bouwen.

Opgelet: dit template is een basis en kan door ons uiteraard nog onbeperkt aangepast worden naar smaak, stijl, kleur …. . Als je bvb. een zeer mooi ontwerp vindt maar de hoofdkleur is oranje en je wil groen als hoofdkleur, dan passen wij dit met plezier voor je aan. Idem met lettertypes, bladschikking ….

Je vindt alle ontwerpen terug op https://www.joomshaper.com/joomla-templates (ga met de muis over het prentje van een ontwerp dat je mooi lijkt en je kan met de oranje demo-knop een voorbeeldwebsite bekijken die met dit ontwerp is gemaakt)

  

 


Afdrukken   E-mail