Domeinnaam en webhosting

Domeinnaam

Een goeie domeinnaam kiezen en je website hosten op performante webhosting zijn 2 essentiële voorwaarden voor een goeie website.

Een domeinnaam zorgt ervoor dat je website 24/24 vlot bereikbaar is voor je bezoekers. De domeinnaam vertaalt een meestal complex internetadres (bvb. http://140.25.103.25) naar een makkelijker te onthouden adres (bvb http://www.mijnwebsite.be). Hoe duidelijker je de domeinnaam kiest, hoe vlotter potentiële bezoekers je zullen vinden. Als je bvb. Marc Martens noemt en dakwerker bent, zal www.marcmartens.be minder zeggen dan www.dakwerkenmarc.be

De internetextensie van je gekozen domeinnaam kan ook van belang zijn. Voor Belgische websites is een extensie .be het meest voordehand liggend en vaak ook het goedkoopst. Wil je echter ook internationale bezoekers aantrekken met een commerciële bedoeling, kies je bvb. beter voor .com.

Sinds enkele jaren bestaan er talloze speciale internetextensies (.vlaanderen, .shop, .club, .events, …..) die in bepaalde gevallen leuk kunnen zijn, maar meestal al snel enkele tientallen euro’s per jaar kosten.

Webhosting

Webhosting vind je in alle maten en prijzen, van volledig gratis tot zeer duur. Zoals het meestal gaat, krijg je doorgaans waar voor je geld. De gratis webhosting kan handig zijn voor kleine websites met weinig vereisten, maar normaal ben je toch beter af met een betalende webhosting.

Het is belangrijk in te schatten wat de noden van je website zijn (bvb. verwacht je maandelijks 100 of 100.000 bezoekers …), maar voor een “gemiddelde” website ben je meestal reeds goed af met een zeer betaalbaar hostingpakket van enkele tientallen euro per jaar.

Uiteraard heb je als klant van De Webbouwerij volledige vrijheid over de hostingaanbieder waarmee je wenst samen  te werken. Wij installeren je website steeds bij de door jou gekozen host.

Heb je zelf geen voorkeur, dan raden wij graag hostingbedrijven aan waar we zelf reeds goede ervaringen mee hebben. Een absolute aanrader is http://www.easyhost.be , een van de grootste aanbieders van budgetvriendelijke hosting in de Benelux met eigen krachtige datacenterinfrastructuur in Brussel.

Met het “Small” hostingpakket van Easyhost krijg je voor amper +/- 70 euro (btw incl.) per jaar (tijdens het eerste jaar zelfs slechts 36 euro) een volledig jaar zeer krachtige webhosting met:

  • 50GB ruimte met SSD acceleratie
  • Een zelfgekozen .be domeinnaam
  • Tot max. 50 mailboxen van 1GB
  • Een SSL-certificaat van Lets Encrypt voor hogere beveiliging van je website (https:// ipv http://)

Uiteraard hoeft u als klant van De Webbouwerij zich niks aan te trekken van de technische kant van de zaak: U kiest uw favoriete domeinnaam en wij handelen alles verder af (registratie domeinnaam, afsluiten hostingabonnement, installatie van je website op de hostingruimte, ..)

We registreren ook alles meteen met uw persoonlijke gegevens, zodat u vanaf de eerste dag volwaardig eigenaar bent van de domeinnaam en de webruimte, anders moeten we naderhand nog een vervelende verhuisprocedure doorlopen. Op die manier krijgt u ook netjes de factuur vanaf het 2e jaar op uw adres en met uw correct privé- of bedrijfsgegevens.


Afdrukken   E-mail